Ter bevordering van het gebruikersgemak maakt deze website gebruik van cookies, klik hier voor meer informatie.

Ergonomische muizen als oplossing tegen RSI - Kantoorartikelen ArnhemKantoorartikelen Arnhem

026-3700035

Breng de natuur in huis

Breng buiten naar binnen, ook op kantoor De natuur naar binnen brengen is een echte trend. Steeds meer mensen kiezen …

De leukste wanddecoratie voor op kantoor

Pimp uw kantoor met wanddecoratie Uw kantoor is hét visitekaartje van uw bedrijf. Hier ontvangt u namelijk uw klanten. Daarom …

Nieuwe personenlift op het kantoor

Een personenlift op kantoor Heeft u een groot kantoorpand? Of bevindt uw kantoor zich op de bovenste verdieping van een …

Ergonomische muizen als oplossing tegen RSI

RSI is een veel voorkomende klacht

Maakt u veel gebruik van een computer, dan is de kans groot dat u hierbij ook voor lange tijd achter elkaar de muis utiliseert. Dit kan voor veel problemen zorgen. Bij een verkeerde houding of een overbelasting aan uw hand, vingers of pols, kan RSI om de hoek komen kijken. En dat is iets dat u te allen tijde wilt voorkomen. Er ontstaat namelijk een belasting op de spieren en pezen door intensief gebruik. Wanneer deze pijn ontstaat kan het voorkomen dat het langere tijd duurt voordat deze weer verdwijnt. Om dit te voorkomen moet u dus zorgen voor het voorkomen van RSI-klachten. Dit kan uitstekend door te kiezen voor specialistische ergonomische muizen.

Hoe werkt een ergonomische muis precies?

Bij het gebruiken van een normale muis wordt veel vanuit de pols bewogen. Hierbij staan veel kleine spiertjes onder druk. Wanneer u gebruik maakt van een ergonomisch vormgegeven muis, zal dit niet het geval zijn. Er wordt dan namelijk een beroep gedaan op de gehele arm, waardoor de grotere spieren zoals de biceps worden gebruikt. De muis moet zo ontworpen zijn dat het scrollen, het klikken en het verplaatsen een minimale spierinspanning vereist. Vaak wordt dit doel bewerkstelligd door de vorm van de muis. Belangrijk is hierbij dat de focus ligt op de natuurlijke houding van uw hand. Deze moet worden ondersteund door de muis, zodat het geen moeite kost om uw hand in positie op de muis te houden. Ook moet deze aansluiten op de maat van uw hand. Want een te grote muis gebruiken wanneer u een kleiner formaat hand heeft, is ook funest voor uw spierbelasting.

Waar kunt u een ergonomische muis gebruiken?

In feite kunt u overal een ergonomische muis ter hand nemen. Zeker op plekken waar u een lange periode achter elkaar moet vertoeven en tegelijkertijd uw muis moet bewegen. Voorbeelden hiervan zijn op kantoor, tijdens het schrijven van lange stukken tekst (journalisten of schrijvers) of wanneer u thuis werkt. In eigenlijk elk geval kunt u baat hebben bij het gebruik van een ergonomische muis. Naast dat deze er leuk uit ziet, juist omdat hij zo anders is vormgegeven, zal deze uw spierbelasting drastisch terugdringen. U zult binnen korte tijd al verschil merken.

Ga op zoek naar een specialist voor uw muis

Bent u een fervent gebruiker van een muis en ondervindt u wel eens last van pijnlijke handen, vingers of polsen? Dan is een ergonomische muis een uitstekende keuze voor u. Kijk online eens naar de mogelijkheden van specialisten die deze producten aanbieden. Wellicht zit er een goede keuze voor u bij, door wiens product u minder last ondervindt en RSI tegen kunt gaan. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe ergonomische muis.

© Copyright. All Rights Reserved