Ter bevordering van het gebruikersgemak maakt deze website gebruik van cookies, klik hier voor meer informatie.

3 items voor een brandveilig kantoor - Kantoorartikelen ArnhemKantoorartikelen Arnhem

026-3700035

Breng de natuur in huis

Breng buiten naar binnen, ook op kantoor De natuur naar binnen brengen is een echte trend. Steeds meer mensen kiezen …

De leukste wanddecoratie voor op kantoor

Pimp uw kantoor met wanddecoratie Uw kantoor is hét visitekaartje van uw bedrijf. Hier ontvangt u namelijk uw klanten. Daarom …

Nieuwe personenlift op het kantoor

Een personenlift op kantoor Heeft u een groot kantoorpand? Of bevindt uw kantoor zich op de bovenste verdieping van een …

3 items voor een brandveilig kantoor

Bescherm uw werkomgeving bij brand

Brand op kantoor, hopelijk hoeft u het nooit mee te maken. Natuurlijk wilt u ook liever niet stilstaan bij de mogelijkheid dat er een brand uitbreekt met alle nare gevolgen van dien. Toch is het wel goed om te bedenken wat u moet doen in geval van nood. Zo weet u wat u kunt doen om uw eigen veiligheid en die van uw medewerkers te beschermen. Gelukkig hoeft brandbestrijding niet ingewikkeld te zijn. U kunt een brandveiligheidscheck laten uitvoeren. Zo weet u wat nodig is om uw werkomgeving veilig te houden. Wat u voor nu alvast zelf kunt doen, is controleren of in ieder geval de onderstaande drie zaken in orde zijn.

1. Blusdekens en brandblussers

Een brandje kan verrassend snel ontstaan, bijvoorbeeld door een steekvlam bij het fornuis. Om te voorkomen dat de vlam zich uitbreid tot een heus vuur is een snelle reactie absoluut noodzaak. Met een aantal goede blusdekens op strategische plekken kunt u al veel narigheid voorkomen. Hetzelfde geldt voor brandblussers. Zorg wel dat iedereen op de werkvloer weet hoe een blusdeken of brandblusser te gebruiken, mocht het nodig zijn.

2. Verlichte nooduitgangen

Bij een brand is het in de eerste plaats belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Daarom is het nodig om te zorgen voor duidelijke vluchtroutes in geval van calamiteit. Zorg in ieder geval voor goede verlichting bij alle nooduitgangen, zodat iedereen weet welke kant hij op moet om het gebouw op tijd te verlaten.

3. Goed onderhouden brandbluspompen

Breekt er een grote brand uit, dan wilt u dat het blussysteem aangaat, bijvoorbeeld door middel van sprinklers. Voor een goed werkend systeem zijn goed onderhouden brandbluspompen essentieel. De brandbluspomp moet in staat zijn om snel veel volume te kunnen pompen, wanneer de installatie wordt ingeschakeld.

© Copyright. All Rights Reserved